Grijze vogel met zwarte kop

Geplaatst op: 09.10.2019

Het tekentje ziet er zo uit:. Bijzondere regels De Wet natuurbescherming biedt bescherming aan alle in gebruik zijnde nesten en rustplaatsen van vogels.

Veel verschillende vogels bij het voer door de extreme kou maar een houtsnip had ik hier nog nooit gezien. Dit mooie vogeltje heeft zijn naam te danken aan de manier waarop hij zowel omhoog als omlaag over een boomstam loopt.

Kenmerken: De Cyprustapuit een tapuit soort welke ca. Bonte vliegenvanger De bonte vliegenvanger Ficedula hypoleuca is kleiner dan de huismus. Goudhaan Het goudhaantje Regulus regulus is een van de kleinste vogels van Europa. De nestbescherming geldt voor alle soorten gedurende het broedseizoen en voor een beperkt aantal soorten jaarrond. Deze intelligente, luidruchtige en gedrongen vogel heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt.

De borst en de oorstreek is geel…. Iemand een idee wat het is. Koperwiek De koperwiek is een kleine lijster met roestrode oksels en flanken. Het donkerbruine vrouwtje en de eendekuikens pullen hebben een….

Wil je meer vogels in je tuin.

Zo weet je precies welke vogel jouw tuin zo vaak bezoekt.
 • Keep De keep Fringilla montifringilla heeft de vorm en grootte van een vink. Hij heeft blauwgrijze vleugels met een witte vleugelstreep.
 • Nesten van de zwartkop zijn alleen gedurende het broedseizoen beschermd.

Log in op uw account

In onze Drentse tuin aan de rand van bos en hei zit de laatste dagen een bijna witte vogel met een geel ruggetje als van een tropische vogel. Overslaan en naar de inhoud gaan. De pagina's bevatten informatie over de leefomgeving, broedgedrag en soort voedsel per soort.

De kauw Corvus monedula is ongeveer even groot als de stadsduif. Kenmerken: De Buidelmees kan ongeveer 10 tot 12 centimeter groot worden.

De staart was rond, golvend en het zwarte randje zat net niet aan het uiteinde.

 • Enige uitzondering is een lichtere buik en een bij sommige vogels lichtere… Lees meer ».
 • Zo houden ze grotere vogels op afstand. De groene specht Picus Viridis is olijfgroen van boven en licht grijsgroen van onder, hij is zwart in zijn gezicht en het mannetje heeft een rode wangvlek.

Kenmerken: De Ringmus is een actieve vogel! Hij heeft een gele tot geelgroene vleugelrand handpenrandensamen met zijn gele staartzijde erg opvallend grijze vogel met zwarte kop het…. Zwarte Specht De zwarte specht Dryocopus martius is een grote zwarte vogel? In het broedseizoen eten kleine zwartkoppen insecten en spinnenin het najaar ook bessen en andere vruchten.

Staartmees Het lichaam van de staartmees Aegithalos caudatus is veel kleiner dan dat van de koolmees, grijze vogel met zwarte kop.

De zwarte kraai is de meest voorkomende kraaiensoort in Nederland. Het juveniel heeft aanvankelijk het bruin-grijze donkergevlekte bovenkop… Lees meer .

Advertentie

Opvallend is zijn donkere bruine…. De Wet natuurbescherming biedt bescherming aan alle in gebruik zijnde nesten en rustplaatsen van vogels. De bovenzijde van de zanglijster is warm en de onderzijde is witachtig….

Wel mis ik echter de ijsvogel. Kijk op sovon. Kenmerken: De Koperwiek is een zangvogel uit de lijster familie. Sylvia melanocephala GmelinKenmerken: De Cyprusgrasmus is een fraaie Grasmus soort die op Cyprus broedt. De putter heeft een opvallend bont verenkleed.

Kenmerken: Dit is een grote robuuste leeuwerik, 17,5 tot 20 cm lang. Zwarte kraai De zwarte kraai is een zeer intelligente en vindingrijke vogel.

Kenmerken: De Roodvoorhoofdkanarie heeft een gevarieerd verenkleed, maar volwassenen lijken op erg donker gekleurde barmsijzen. De kerkuil is een zogeheten cultuurvogel, die graag broedt in kerktorens, oude schuren en andere gebouwen… Lees meer ». Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes om vogels te leren kijken en vooral van vogels te genieten.

 • Heeft brede afgeronde vleugels.
 • Ze zijn iets groter en zwaarder….
 • Met zijn dikke, oranje kop en grijze stierennek oogt hij wat clownesk.
 • De Wielewaal wordt ca.

De Canarische Roodborsttapuit is intermediair in uiterlijk tussen…. Hij heeft een smalle lichte wenkbrauwstreep en een fijne snavel…. Veel verschillende vogels bij het voer door de extreme kou maar een houtsnip had ik hier nog nooit gezien? Onderkant is oranje-achtig. Het verenkleed is aan de bovenkant geelbruin met een donkere, op boomschors lijkende tekening?

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Kenmerken: De Alpenheggenmus wordt 18 cm groot, grijze vogel met zwarte kop, iets groter dan de huismus. Bij juvenielen is de snavel bleker met een iets donkere punt….

Nieuw klant

Pimpelmees De pimpelmees is met zijn blauwe petje en gele buik één van de bekendste tuinvogels. Hij dankt zijn naam aan de vorm van zijn….

Nog een groene vogel die je in de tuin kunt herkennen, is de groenling. Zijn kruin is witachtig met donkere streepjes en hij heeft een zwarte baard-streep.

Matkop De matkop Poecile Montanus lijkt erg veel op de glanskop. Hij heeft een witte stuit welke vooral opvallend is tijdens het vliegen. Heggenmus De heggenmus is een talrijke maar onopvallende zangvogel.

Andere artikelen:

 1. Lambertha - 15.10.2019 06:26

  De bescherming van de zwartkop is in Nederland geregeld in de Wet natuurbescherming. Kees 2 april at - Reply.

  Romme - 18.10.2019 12:19

  Hij is aan de buitenkant moeilijk te onderscheiden van de tjiftjaf, maar zijn poten zijn licht en het verenkleed is lichter en met gelere tinten… Lees meer ».

  Durkje - 18.10.2019 23:39

  Met zijn dikke, oranje kop en grijze stierennek oogt hij wat clownesk. Soms is het een druk heen en weer vliegen, en dan is het weer eens stil en ben ik bang dat er wat met ze gebeurd is.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *