Hunchback of notre dame disney

Geplaatst op: 30.09.2019

Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo maar sommige delen zijn veranderd om het meer familievriendelijker te maken.

Een aantal personages uit het boek van Hugo zijn weggelaten in de Disney-film, zoals Esmeralda's man — de dichter Gringoire — en haar moeder. In het openingsweekend, eindigde de film op de tweede plaats na Eraser met Het spreekt mij in ieder geval meer aan en dat heeft alles te maken met de gedurfde aanpak.

De liedjes zijn stuk voor stuk meesterwerken. Terug aan het werk na een burn-out: 7 tips voor een vlotte overgang.

Met hulp van Quasimodo kan Esmeralda later toch ontsnappen.

Daar die dag iedereen in een gek of lelijk kostuum rondloopt, valt hij niet op. Die avond volgt Esmeralda Quasimodo naar de kathedraal. Meer net binnen. Frollo laat zijn soldaten de kerk aanvallen? Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, hunchback of notre dame disney, en kun je later niet meer aanpassen. Het originele verhaal van Victor Hugo werd op nog een aantal punten sterk aangepast om de film geschikter te maken voor jonge kijkers.

Het introlied is prachtig en ook die duistere nacht in Parijs weet de kijker meteen in het verhaal te sleuren. Frollo heeft hem nooit de waarheid verteld, waardoor Quasimodo denkt dat hij als baby door zijn moeder in de steek is gelaten.
 • Internationaal zijn er laserdiscs verschenen en een Making Of op videoband in Nederland.
 • Frollo vertrekt, maar laat de hele kerk omsingelen door zijn soldaten zodat Esmeralda niet weg kan.

Navigatiemenu

We hebben je reactie goed ontvangen en zullen ze zo snel mogelijk verwerken. Het kan aan mij liggen, maar de liedjes vond ik, op een paar uitzonderingen na, wat tegen vallen. De zigeuner Clopin vertelt een groep kinderen het verhaal van de klokkenluider van de Notre-Dame. Hij is zo zielig, zijn meester Frollo zei altijd dat hij een lelijk wezen was en dat zijn moeder hem heeft verstoten. Na Belle en het Beest nam Gary Trousdale de kans om een korte pauze te nemen van het regisseren.

Het verhaal gaat dus over de gebochelde klokkenluider Quasimodo.

 • Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN.
 • Hij is zo zielig, zijn meester Frollo zei altijd dat hij een lelijk wezen was en dat zijn moeder hem heeft verstoten. De kinderlijke aspecten werken aanzienlijk minder goed dan de andere Disneyfilms, zelfs storend op bepaalde punten, maar de goeie kanten lieten mij hier overheen kijken en ik kan het één van mijn persoonlijke favorieten Disneyfilms noemen.

Inloggen met Facebook Twitter Google Microsoft. Ijsjes voor Putin en Erdogan. Grafische vormgeving: Marec Fritzinger. Het is disney. Film Disney.

GERELATEERDE ARTIKELEN

De omgevingen zijn mooi en er zitten leuke easter-eggs in. Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna.

Phoebus realiseert dat Claude Frollo gek geworden is en durft niet een huis in de brand te zetten, Claude Frollo doet dit zelf en Phoebus red de mensen in het huis, Claude Frollo is boos op hem en beveelt dat hij geëxecuteerd moet worden voor verraad, maar hij word geholpen door Esmeralda en ontsnapt, hij word terwijl die ontsnapt geraakt door een pijl waardoor hij in een rivier valt, Esmeralda helpt hem en brengt hem naar Quasimodo om daar te schuilen.

Frollo stemt met tegenzin hiermee in, op voorwaarde dat het kind in de Notre-Dame kan wonen.

Categorien :. Tijdens het hoogtepunt van het feest ontdekt men dat Quasimodo geen masker draagt, ondanks zijn abnormale uiterlijk. Daar wordt hij vrienden met de beeldschone zigeunerin Isabel marant bart sneakers en haar vrolijke geit Djali.

Prachtige animatie, hunchback of notre dame disney, waarop hij spontaan tot koning van het festival wordt gekroond. Buiten wordt hij verwelkomd door de bevolking van Parijs en eindelijk geaccepteerd als een van hen, liedjes waarvan je kippenvel krijgt en boeiende karakters.

Beiden zijn ze geen onbekende van Disney. De film begint met een Parijs uit met Clopin een zigeuner poppenspeler die tegen een groepje kinderen het verhaal van de geheimzinnige klokkenluider vertelt. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 aug om Claude Frollo komt snel terug naar de Notre Dame wat ervoor zorgt dat Quasimodo Phoebus moet verstoppen.

Deel via Facebook 0 Tweet.

Lezen gaat achteruit bij kinderen: 12 tijdloze jeugdboeken om hun leesplezier aan te wakkeren? Dit vinden wij jammer, want NU. Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden, hunchback of notre dame disney. Ook vertelt hij aan Quasimodo wat er in werkelijkheid gebeurde met Quasimodo's moeder. Goede Bluetooth-oortjes nodig. Win kaarten voor het lezersevent met Peter R.

POPULAIRE VIDEO'S

Interview met landmachtcommandant: 'Feitelijk is oorlog al aan de gang'. Ook vertelt hij aan Quasimodo wat er in werkelijkheid gebeurde met Quasimodo's moeder.

Daar zijn hij, Frollo en Quasimodo getuige van een dans, opgevoerd door de mooie zigeunerin Esmeralda.

Claude Frollo die in het publiek zit weigert te helpen, het publiek stopt pas wanneer de zigeunerdanseres Esmeralda Quasimodo bevrijd uit de touwen.

Esmeralda wordt beschuldigd van hekserij en veroordeeld tot de brandstapel, hunchback of notre dame disney. De film ging op 21 juni in premire in de Verenigde Staten en op 28 november in Nederland.

Andere artikelen:

 1. Yuka - 05.10.2019 16:57

  Overige nominaties. Vervolgens ontsnapt ze met behulp van magie aan Frollo's soldaten, waarna Frollo een arrestatiebevel tegen haar uit laat vaardigen.

  Lydie - 08.10.2019 20:32

  Bose lanceert draagbare slimme speaker Onze partner.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *