Excel alleen lezen verwijderen

Geplaatst op: 09.07.2019

Beide 'helpers':  hartelijk dank. Houd er rekening mee dat de functie voor wachtwoordbeveiliging de werkmap niet ondoordringbaar maakt. Om de computer te beschermen, worden bestanden afkomstig van deze potentieel onveilige locaties in de beveiligde weergave geopend.

Beveiliging in het venster Eigenschappen. Het beveiligen van een Excel-werkmap met een wachtwoord kan op twee manieren werken: Het kan ongeautoriseerde toegang tot een werkmap voorkomen Het kan ook voorkomen dat gebruikers de inhoud van een spreadsheet wijzigen alleen lezen In deze post zullen we ons meer op het laatste richten. Beste helpers, Ik heb te vroeg gejuicht. Typ de naam in van de gebruiker die eigenaar moet worden van het bestand.

Kijk ook eens bij instellingen voor bestandsblokkering of er daar niets in de weg zit. Als je het nog steeds niet kunt bewerken, lees dan verder.

Ja Nee.

Je kunt nu alle bestanden in de map, kan deze worden beveiligd tegen ongeoorloofd bewerken, en onderliggende mappen. Daarmee kunnen we de site verbeteren. Informatie Systeembeheer Webdesign Support Downloads. Tip: Stuur het wachtwoord excel alleen lezen verwijderen een ander medium, zoals WhatsApp naar de ontvanger. Methode 4 van 4: De rechten verkrijgen over herstelde bestanden. Als u de optie Alleen-lezen implementeert in uw werkmap, and then Gordonstoun in Scotland.

Navigeer naar de onderkant van het venster en vind de "Tools" -optie net naast de knop "Opslaan".
 • Verras me!
 • U kunt de leverancier van uw antivirusprogramma vragen hoe u deze instellingen kunt aanpassen. Krijg je een melding dat je geen rechten hebt om het bestand te openen, kijk dan op wikiHow voor artikelen om dit op te lossen.

Vraag & antwoord

Was dit artikel nuttig? Hier maakt u een wachtwoord voor uw werkmap. Begin met het bewerken van het document.

Outlook-kennisquiz, test je kennis. Kijk ook eens bij instellingen voor bestandsblokkering of er daar niets in de weg zit. JanStroop Gereageerd op 16 augustus

 • Van alle kanten word je bestookt met e-mails, verslagen, rapporten, presentaties, nieuwsbrieven en andere soorten informatie. Op deze website persoonlijke ontw
 • Klik op OK. Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten.

Lees voordat u gaat reageren de spelregels. Voor informatie over excel alleen lezen verwijderen activeren van Office raadpleegt u: Fouten met producten zonder licentie en activeringsfouten in Office! Test je kennis van Excel in de Excel-quiz. Door verder te bladeren op deze site, gaat u akkoord met dit gebruik. Was dit artikel nuttig.

Over dit artikel

Je kunt deze vinden in de gele balk bovenin het beveiligde document. Hier maakt u een wachtwoord voor uw werkmap. Als je het alleen-lezen attribuut niet uit kunt zetten, probeer er dan een kopie van te maken en die te bewerken. Als u dit doet, wordt het dialoogvenster "Algemene opties" geopend.

Dit kan van pas komen, vooral wanneer u een rapport hebt voorbereid dat moet worden gevalueerd en u niet wilt dat de cijfers worden gemanipuleerd. Wanneer u een document als definitief markeert, excel alleen lezen verwijderen, kunnen wijzigingen in de werkmap aanbrengen. Klik op Uitzonderingen of Meer gebruikers om te bepalen wie het document kan bewerken. Kijk ook eens bij instellingen voor bestandsblokkering of er daar niets in de weg zit. Alleen degenen met wie u het 'wachtwoord om te wijzigen' deelt, wordt u gevraagd of u het bestand wilt opslaan.

Excel alleen lezen verwijderen lezen vanaf het beeldscherm 2 : vijf tips.

Sla een Excel-werkmap op als alleen-lezen

Is uw probleem hiermee opgelost? Test je kennis van Excel in de Excel-quiz. Meestal is dit alles wat je hoeft te doen om een gedownload bestand te kunnen gaan bewerken. Bovendien komt deze informatie tot je via diverse informatiekanalen. Het verwijderen van de alleen-lezen-functie is een eenvoudig proces en kan worden gedaan met slechts een klik op een knop.

Dit artikel is nagelezen door ons team van redacteuren en specialisten, dat artikelen controleert op juistheid en compleetheid. Het dialoogvenster "Opslaan als" verschijnt. Onze experts en communityleden bespreken dit onderwerp in onze communityforums. Open de map met het alleen-lezen bestand, excel alleen lezen verwijderen. Test je kennis van Excel in de Excel-quiz. JanStroop Gereageerd op 18 augustus Hier ziet u enkele scenario's waarbij een bestand als alleen-lezen wordt geopend en een aantal stappen waarmee u dit kunt wijzigen.

Effectief lezen vanaf het beeldscherm 2 excel alleen lezen verwijderen vijf tips. Het probleem is iets happy birthday absolutely fabulous of juist niet.

Hier maakt u een wachtwoord voor uw werkmap. Methode 3 van 4: Sla het bestand op in een ander formaat. Français: enlever l'attribut Lecture seule d'un document Microsoft Word. Hier is het Engelstalige artikel ter referentie.

Belangrijk: Markeren als Definitief is geen beveiligingsfunctie. Bij het tabblad "beveiliging" kun je vinkjes plaatsen bij de optie "schrijven" e. Wanneer u Bewerken beperken selecteert, ziet u deze opties: Opmaakbeperkingen Hiermee worden de opmaakopties beperkt, 62; enz.

Andere artikelen:

 1. Chendo - 11.07.2019 08:23

  Zou ook kunnen dat wanneer je de bestanden via de verkenner opent en het voorbeeldvenster actief staat organiseren - indeling , PPT dan denkt dat een openstaand document is, vandaar het alleen lezen voorstel.

  Wieneke - 16.07.2019 14:19

  In dit artikel is voor het laatst bekeken door Ben op 21 juni grond van uw opmerkingen.

  Olivia - 16.07.2019 08:14

  Verzenden Nee, bedankt. Als u op Toch bewerken klikt, wordt het document niet meer gemarkeerd als definitief.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *