Spelregels kolonisten van catan zeevaarders

Geplaatst op: 09.10.2019

De hieronder opgegeven richtlijnen volstaan. Bouw van de Wonderen van Catan Wie als eerste met de bouw van een wonder begint, mag uit alle vijf wonderen kiezen.

Kan het oude basisspel met nieuwe uitbreidingen worden gecombineerd. Bij drie spelers moeten ook de ontwikkelingskaarten die direct overwinningspunten opleveren uit de stapel ontwikkelingskaarten verwijderd worden. Na deze dorpen tot vestingen uitgebouwd te hebben, zetten ze hun rooftochten verder. Bezit hij geen vrij dorp aan de kust mag hij de haven bewaren totdat hij een dergelijk dorp bouwt. In laatstgenoemd geval wint de speler met de meeste overwinningspunten.

Alle dorpen kunnen natuurlijk wel tot stad uitgebouwd worden.

Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten. Wel kunnen binnen de omtrek van de eilanden de landschapstegels en getallenfiches naar believen herschikt worden. In deze uitbreiding staat bovendien voor elk scenario aangegeven mits welke wijzigingen het met 2 spelers gespeeld kan worden.

Er spelregels kolonisten van catan zeevaarders geen grondstofkaarten goud. Alle andere eilanden zijn voor hem vreemde eilanden. De struikrover start op een van de goudrivieren.

Variabele opbouw Indien de spelers niet tevreden zijn met de opbouw van het spelbord teveel kleine eilanden of te groot hoofdeiland , kan het spelbord in onderling overleg met alle spelers aangepast worden. Indien dat toevallig toch gebeurt, spreek dan onderling met alle spelers af naar waar een dergelijke getallenfiche dan verplaatst wordt. Het is niet toegestaan op andere plaatsen op het pirateneiland een dorp te bouwen.
 • E De zeerover inzetten Bij deze set hoort ook een zwart vlot – de zeerover!
 • Doe hetzelfde met de getallenfiches.

Handige tips

De goudeilanden moeten echter onveranderd blijven. Na elke worp plaatst de speler in kwestie een windroosfiche over het getal dat gesmeten werd. Van nu af aan krijgt de speler de grondstofopbrengsten van de aangrenzende landschappen voor dat dorp alsook het overwinningspunt van dit dorp.

Kolonisten van de Prehistorie Onder dit puntje kan u de spelregels voor de Kolonisten van de Prehistorie vinden. Hetzelfde geldt voor de heuvellanden op het westelijke eiland.

 • Voorbereiding Het benodigde materiaal voor dit scenario staat in de beide tabellen aangegeven.
 • En aangezien elke stam de ambitie heeft op elk van de vier eilanden aanwezig te zijn ontstaat spoedig een wedloop om de beperkte ruimte die er is om dorpen te bouwen op de nieuwe eilanden. Opmerking : de bouw van dit dorp kan ook nadelig zijn aangezien het risico verhoogt dat de piraten een dorp aan de kust van de speler overvallen.

Tijdens deze ontdekkingsreizen kom je tijdens vriezer voor in de auto spel achter de locatie van de verschillende eilanden. Indien een zeven geworpen wordt, mag hij deze kaart opeisen, spelregels kolonisten van catan zeevaarders. Wel mag er op de goudvelden geen getallenfiche 6 of 8 geplaatst worden. Ontwikkelingskaarten Indien een speler een schip bouwt aan een kustlijn waar een ontwikkelingskaart ligt, gelden de normale regels met volgende uitzonderingen.

Ga spelregels kolonisten van catan zeevaarders als volgt te werk: Voordat elk spel begint worden de voor het scenario in kwestie vereiste havenfiches verdekt gemengd; Daarna wordt telkens de bovenste havenfiche in toevallige volgorde op het speelbord gelegd op de daarvoor voorziene plaatsen en vervolgens omgedraaid. Opgepast : wie in de stichtingsfase een van zijn dorpen aan de kust bouwt, dit ligt gemiddeld tussen de 3 en 10 cent per woord.

Aldus heeft elke speler aan het begin van het spel 1 of 2 thuiseilanden.

Plus- en minpunten

Meerdere schepen na elkaar scheepslinie verbinden landtegels die door water gescheiden zijn. Variabele opbouw De landschapstegels en de getallenfiches van het hoofdeiland kunnen naar believen herschikt worden. De speler die aan de beurt is krijgt als eerste de mogelijkheid om te handelen en te bouwen.

Geen probleem. Afbeelding E: Rood bereikt een nabij gelegen eiland en kan daar een nieuw dorp bouwen 3! Piratenoverval Indien de piratenvloot terechtkomt op een zeetegel waaraan een dorp of stad grenst, gebruikte fietsen den helder dit dorp of deze stad overvallen nog voordat de spelers hun grondstoffen ontvangen of bij een 7 eventuele overtollige grondstofkaarten afgeven!

Dobbelfase Tijdens de dobbelfase werpt de speler die aan de beurt is tweemaal na elkaar, spelregels kolonisten van catan zeevaarders. Na een straat kan enkel een schip gebouwd worden of omgekeerd indien de speler aan die straat eerst een dorp bouwt en pas dan aan dit dorp een straat bouwt.

Beschrijving

Elke provincie heeft een specifieke kleur. De witte spelfiguren worden dus niet op het spelbord geplaatst. Variabele opbouw Dit scenario biedt met de huidige opbouw alle spelers dezelfde kansen en mogelijkheden.

Voorbereiding Verbind de randstukken van het spelbord zoals aangegeven op de afbeelding. De vergeten stam Ver in het Zuiden hebben kolonisten een lang, smal eiland bereikt.

 • Op deze fiches wordt dan nog een dorp in het aangegeven kleur geplaatst.
 • Niettemin geldt hier weeral de regel dat de speler geen Paard of Rund uit de stapel mag uitzoeken, maar altijd de bovenste kaart moet nemen.
 • Voor uur via Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd.
 • Indien je de uitbreiding Kooplieden en Barbaren aanschaft, is ook het nodige aantal fiches bijgesloten.

Voorbeeld: een speler heeft zijn beide dorpen op het eiland onderaan links gebouwd. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Nu bereikt hij met zijn schepen het eiland linksboven. Indien een speler een stad bouwt op deze tegel, ontvangt hij natuurlijk 2 grondstofkaarten.

Aanvullende regels Stichtingsfase In de stichtingsfase mag elke speler zijn dorpen op om het even welke plaats bouwen, spelregels kolonisten van catan zeevaarders. Opgepast: schepen zijn maar met straten verbonden als er een dorp of stad tussen staat. Er zijn geen grondstofkaarten goud. De struikrover start op een van de goudrivieren.

Nu bedreigen ze het oostelijke eiland. Einde van het spel Het spel eindigt zodra een speler aan de beurt is en 13 overwinningspunten heeft. Ga direct naar: - de spelregels - de scenario's Spelregels In essentie wordt het spel volgens de regels van het basisspel van De Kolonisten van Catan.

Kortom: Dit is zeker een tip voor de spelers die op zoek zijn naar variatie. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen? De speler die de zeerover verplaatst mag kiezen op welke zeetegel hij de zeerover zet.

Andere artikelen:

 1. Wendy - 19.10.2019 08:04

  Naar nieuwe oevers De vier eilanden Het neveleiland Door de woestijn De vergeten stam Stoffen voor Catan De pirateneilanden De wonderen van Catan Nieuwe wereld Naar nieuwe oevers Na een lange tocht hebben de kolonisten Catan bereikt en hun eerste dorpen gesticht.

  Menthe - 14.10.2019 15:47

  Indien de voorraad fiches van een dorp niet meer volstaat voor alle spelers die verbonden zijn met dat dorp, mogen de ontbrekende fiches uit de algemene voorraad genomen worden.

  Mirjana - 14.10.2019 21:06

  Scenario's Onder dit sukje vindt u de vertaalde Duitstalige scenario's.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *