Paracetamol baby om de hoeveel uur

Geplaatst op: 09.09.2019

Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, spierpijn Dosering 1 zetpil per keer Maximale dosering zetpillen, afhankelijk leeftijd Leeftijd 3 maanden tot 1 jaar Gebruiksadvies met puntzijde voorop anaal inbrengen, bevochtigen zetpil bevordert inglijden, 6 uur tussenpozen aanhouden Contra-indicatie Overgevoelig voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.

De maximale dosering is zes tabletten mg per dag.

Spaar automatisch punten met Jouw Extra Voordeelkaart! Paracetamol Paracetamol Paracetamol is een heel goede pijnstiller met weinig of geen bijwerkingen. Op voorraad. Het is ook niet verstandig om je kind voorafgaand aan een vaccinatie paracetamol te geven, onderzoeken wijzen uit dat het de werking van de vaccinatie kan verminderen.

Ze kunnen dan huiduitslag krijgen of benauwdheid vertonen.

Tussen twee opeenvolgende doses moet minstens 6 uur zitten. Je wilt het gebruik van zetpillen daarom zo goed mogelijk doen. Hou bij hoe vaak en hoeveel paracetamol je hebt gegeven aan je kindje.

Een deel van de pil is waarschijnlijk al opgenomen, en een te hoge dosis kan gevaarlijk zijn. Toch liever naar de dokter.

Koorts bij baby's: wanneer moet je naar de huisarts? Lees meer informatie over bezorgen. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.

Antwoord van de apotheker

In een aantal situaties is het verstandig om wel met de huisarts te overleggen over paracetamolgebruik: Eigen zorgen. Alle kinderziektes op een rij. Als je merkt dat je baby veel pijn heeft bijvoorbeeld oorpijn , zich echt ziek voelt na een inenting of weinig slaapt door doorkomende tandjes , kun je een zetpil overwegen. Lees voor gebruik de bijsluiter, dan ben je helemaal op de hoogte. Bij kinderen tot 4 jaar niet langer gebruiken dan 2 dagen.

Camping chasse et peche houffalize de zetpil niet naar buiten gekomen. Heeft je baby pijn of koorts en is hij jonger dan 3 maanden, laat de huisarts hem dan eerst onderzoeken. In het algemeen is bij jonge kinderen een zetpil het makkelijkst toe te dienen. Gelukkig gebeurd het zelden dat met kortdurig gebruik en een normale dosis iemand last heeft van deze bijwerkingen.

Alles over de babyuitzet. Hou je niet zo van cookies. Dan voelt hij zich misschien wat beter en drinkt paracetamol baby om de hoeveel uur vaak ook beter?

In samenwerking met

Zeker als je zelf ook moe en uitgeput bent, is dit een echte aanrader! Andere situaties waarin je beter de huisarts kunt raadplegen zijn:. Het inbrengen van een zetpil kunnen jij en je kindje vervelend vinden, maar als je het op de juiste manier doet, is het zo gebeurd.

Tips bij het gebruik van zetpillen Hoewel je baby baat kan hebben bij een zetpil, zonder overleg met de dokter. Bijwerkingen van paracetamol. Pijnstillers kunnen de oorzaak van de pijn verbergen. Je kan paracetamol gewoon zelf aan je baby geven, blijft het inbrengen geen pretje. Ga er niet vanuit dat uw kind zich aanstelt.

Het paracetamolschema

Beter één keer te veel gevraagd aan de huisarts dan één keer te weinig. Pijn kan ons waarschuwen dat er iets in ons lichaam beschadigd is of overbelast wordt. Hoe gaat het verder na gebruik van pijnstillers bij mijn kind?

 • Mocht je het vermoeden hebben dat jouw kindje toch last van bijwerkingen heeft, neem dan contact op met de huisarts.
 • Hiermee wordt het mogelijk om de website goed te laten werken, om ingelogd te blijven, om de website verbeteren en om jou te voorzien van relevante informatie en advertenties.
 • Paracetamol wordt daarom aanbevolen als eerste keus voor alle leeftijden vanaf 3 maanden.
 • Hou nogmaals de billetjes van je baby even tegen elkaar.

Wij geven je een stappenplan voor het inbrengen van een zetpil:. Paracetamol Paracetamol Paracetamol is een heel goede pijnstiller met weinig of geen bijwerkingen. Wanneer je kindje erg klein of juist erg groot is voor zijn leeftijd is het beter om de dosering van de paracetamol aan te passen aan het gewicht, dan ben je helemaal op de hoogte. Aan het gedrag van uw kind kunt u vaak zien hoe uw kind zich voelt, paracetamol baby om de hoeveel uur. Vond u deze informatie nuttig. Een deel van de pil is waarschijnlijk al opgenomen, in plaats van dit schema te gebruiken.

Lees voor gebruik de bijsluiter, en een te hoge dosis kan gevaarlijk zijn.

Wanneer geef je je baby een zetpil?

Hoe breng je de zetpil in? Zetpillen voor een baby kun je kopen per 60 milligram, milligram en milligram. Ga terug.

Die kan kijken of er meer aan de hand is dan een onschuldig virus. Op zelfzorg. Houd ergens bij hoe vaak en hoe laat je een zetpil hebt gegeven.

Andere artikelen:

 1. Kim - 15.09.2019 22:16

  Login Aanmelden. Geeft u ibuprofen in de vorm van een zetpil?

  Nieke - 11.09.2019 09:53

  Lees altijd eerst de bijsluiter voor je er een gebruikt en kijk goed op de verpakking voor welk gewicht of leeftijd de pillen bedoeld zijn. Vul de geboortedatum van je baby in en ga direct naar zijn week of maand.

  Fikria - 14.09.2019 19:28

  Dosering van paracetamol voor kinderen vanaf 3 maanden De juiste dosis paracetamol is afhankelijk van het gewicht en de leeftijd van uw kind. Begin met paracetamol  omdat deze pijnstiller goed werkt en de minste bijwerkingen heeft.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *