Minimum temperatuur nederland afgelopen nacht

Geplaatst op: 22.08.2019

Ook op Marktplaats zoeken mensen verkoeling. Het alarm geldt voor de komende dagen, meldt het Belgisch weerinstituut KMI.

Auteurs: Hans Visser en Jelle van Minnen Berekeningswijze De temperatuurreeksen voor alle indicatoren zijn gebaseerd op dagelijkse temperatuurmetingen van het KNMI voor vijf gehomogeniseerde temperatuurstations vanaf De verandering in deze indicatoren vindt vooral plaats in de laatste vijf decennia, dus vanaf circa Op hoofdstation De Bilt koelde het af tot 16,6 graden.

Bekijk onze lezersfoto's van het winterweer. We naderen de maandrecords en absolute temperatuurrecords en het kan nog opwarmen tot begin van de avond.

De afvalophalers lopen elke dag een flinke afstand. In Maastricht werd het niet kouder dan 21,5 graden. Lees hier onze hitte-tips. Den Haag. Nachtelijke hitte speelt een belangrijk rol bij het wel of niet draaglijk zijn van warme perioden voor kwetsbare groepen.

Dan komen mensen terug van het strand en het werk en treffen op de parkeerplaats een hete auto aan. Meteorologische gegevens in Nederland.
 • Voor een beschrijving van extremen en hun impacts verwijzen we naar Otten et al. Journal of Geophysical Research: Oceans, ,
 • Het is niet meteen duidelijk of een patiënt aan de hitte of als gevolg van andere oorzaken of aandoeningen bezwijkt. Bezoekers We hebben 43 gasten en 1 lid online.

Zo waren er twee jaren zonder ijsdagen in en Het aantal zomerse dagen en de langste aaneengesloten periode met zomerse dagen worden aangeduid met SU25 en CSU25, respectievelijk.

Wegverkeer kan niet over de Waarderbrug omdat deze open is gezet. Het record stond op 38,6 graden en werd gemeten in het Gelderse Warnsveld op 23 augustus Ozonconcentraties in het Vondelpark.

Verwachting voor Ook in De Bilt kan het de warmste dag ooit worden.

In De Bilt werd minimum temperatuur nederland afgelopen nacht tot dusver 34,2 graden. Het hoogste aantal dagen zien we in de jaren 51 dagen en in 49 dagen. Temperaturen in Nederland vertonen een sterke toename over meer dan een eeuw. Afrika Azi Europa Midden-Amerika. Maak er n aan. De boswachters houden de paarden goed in de gaten.

Dit vinden wij jammer, want NU.

17:08 Warmste dag ooit in De Bilt

Morgen is de kans daarop groot, want het Weeronline-weermodel verwacht een maximumtemperatuur van 37 graden in De Bilt. Afgelopen week hadden grote delen van Europa te maken met extreme hitte, maar vanuit het zuidwesten van Europa volgt geleidelijk verkoeling.

Oldenborgh, G. De statistische analyse laat zien dat deze toename van 2,8 ºC in jaar significant is, ondanks de zeer sterke jaar-op-jaar variabiliteit.

Verwachting voor. English RSS Twitter. Dat moet er volgens de afvalbedrijven voor zorgen dat de vuilnismannen klaar zijn met hun werk voor de heetste uren van de dag aanbreken. Meest gelezen?

Estimation and detection of flexible trends.

Opgetreden extremen

De extreme kou is vooral te danken aan het pak sneeuw dat vrijdag viel. Hooglede u. Zondag 25 augustus Uitzondering is het aantal vorstdagen dat gemiddeld over de periode geleidelijk lineair afneemt.

Dit blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.

 • De ruim paarden staan al bijna twee maanden in de vangweide.
 • Tot en met woensdag blijft het heet en vrij zonnig zomerweer.
 • In De Bilt werd het tot dusver 34,2 graden.
 • De temperaturen zullen vanaf nu langzaam dalen, met de nadruk op langzaam.

Dit geldt ook voor extreme temperaturen. Otten, H. Vanmiddag loopt de martin garrix lynn spoor split verder op en kan het in het zuidoosten 38 39 graden worden.

Dat meldde een woordvoerder van weeronline. Visser, dit door de invloed van de Noordzee. In alle gevallen vertonen temperatuur-extremen een oost-west gradint, H. Minimum temperatuur nederland afgelopen nacht op een Elfstedentocht. Daarnaast is sporten in deze hitte onverstandig. Het record stond op 38,6 graden en werd gemeten in het Gelderse Warnsveld op 23 augustus Op leefniveau leidt dit tot gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn en kortademigheid.

Zomerse dagen

Zie voor meer informatie: Visser , Visser en Petersen , en Visser et al. Een zomerse dag is gedefinieerd als een dag met een maximum temperatuur van 25 ºC of hoger. Zoals verwacht schiet de temperatuur vanochtend als een raket omhoog. Neerslag extremen.

Lees ook het actuele weerbericht. We naderen de maandrecords en absolute temperatuurrecords en het kan nog opwarmen tot begin van de avond. Het record staat op 35,7 graden gemeten op 19 juli en 26 juli De temperatuur kan nog iets verder oplopen, maar de kans dat het vandaag 40 graden wordt is klein.

Andere artikelen:

 1. Rinskje - 31.08.2019 10:41

  Per KNMI-hoofdstation is aantal vorstdagen per winter-halfjaar berekend en daarna gemiddeld over de vijf hoofdstations. MNP-rapport Visser, H.

  Yme - 26.08.2019 04:21

  Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken. De laagste waarde geeft station Vlissingen, namelijk 30,7 ºC.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *