Kan geen werk vinden na studie

Geplaatst op: 22.07.2019

Wellicht gaat het tegenwoordig anders, nu de crisis voorbij is. Ik weet uit ervaring dat het moeilijk is en dat steeds afgewezen worden erg zwaar en demotiverend is! Je bent al eventjes afgestudeerd, maar toch wil het zoeken naar werk voor na je studie nog niet helemaal vlotten.

Heeft hij nog geen uitzicht op werk, en raakt steeds verder verwijderd van de arbeidsmarkt. Stuur een privébericht naar Deviate. Bezit je meer dan dat bedrag, dan wordt je gedwongen om eerst je eigen vermogen 'op te eten' alvorens door de gemeente ondersteund te kunnen worden. Daarnaast biedt mijn lokale Werkplein geen cursussen voor hoger opgeleiden meer aan.

Wanneer beginnen met aanvragen? Met deze had ik een paar jaar geleden te maken. Zorg er dus voor dat het vinden van die eerste baan niet je leven behelst.

Bekijk  hier  hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag. Sinds mijn laatste bericht ben ik nog afgewezen voor een administratieve functie tijdens de zomermaanden.

Als je na je WW-periode nog geen werk gevonden hebt ga je de bijstand in. En dat als autochtoon. Geregistreerd: 10 mei Berichten: 1?

Alvast bedankt Reactie infoteur , Hallo Armel, Onbetaalde stages geven helaas geen recht op een WW-uitkering.
 • Wat nu? Het einde van het schooljaar is in zicht.
 • Kan ik een bijstanduitkering aanvragen of een ww?

Een baan onder je niveau aannemen

Als je naast je WW-uitkering weer gaat werken, is de kans groot dat je uitkering stopgezet wordt. Het is nu Dit stukje info miste ik in het artikel Britt , 2 Hallo, ik heb een vraagje. Lisette , 10 Hallo, Ik zal hopelijk eind augustus afstuderen van mijn master-opleiding Toegepaste Taalwetenschap aan de UU.

Hoe kun je dat niet worden in deze tijd. Ik moet ineens blijven werken tot mijn 67e, en de jeugd komt niet meer aan de slag.

Zo niet, is solliciteren een vervelende bezigheid. De WW-uitkering Een WW-uitkering is bestemd voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en op zoek moeten naar een nieuwe. Misschien kun je zelfs alle opties combineren. Duizenden werkgevers doorzoeken elke dag de cv Database van Monsterboard op zoek naar geschikte kandidaten.

Naar banen gaan zoeken natuurlijk, maar je woont inmiddels op jezelf en rondkomen wordt moeilijk, kan geen werk vinden na studie.

Ik heb tijdens mijn studie 2 stages gelopen van 21 weken, dan kun je die extra dagen gebruiken voor het eventueel zoeken naar een fulltime baan of andere opvulling. Boven de veertig en werkeloos Wanneer je ouder dan veertig bent en werkeloos, wel onbetaald.

Je schrijft dat je je cv hebt laten checken door een cv-deskundige en dat deze persoon geen opmerkingen had.

Na behalen van het diploma wacht de werkloosheid

Je moet bijvoorbeeld een bepaald aantal sollicitaties per week doen het aantal verschilt per persoon. Echter word ik 20 februari geopereerd aan mijn knie en zal dan 3 maanden helemaal niet kunnen werken. Hanneke , 5 Hoe moet je in die eerste 4 weken dat je actief op zoek moet naar werk en geen recht hebt op bijstandsuitkering voorzien in je levensonderhoud? Al ver voordat iemand ook maar van internet had gehoord, werden mensen al viavia gewezen op vacatures.

Groet, 13 Ik ben op 30 juli afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam, 6 Hoi, Dessal. Bij voorbaat dank voor degenen die de moeite nemen te reageren.

Willemopnieuw een onderzoek naar kindermishandeling. Kan ik wel ww-uitkering aanvragen! Mvg, Aretha Franklin en Willie Nelson.

Afgestudeerd en werkloos

Het lijkt een slecht idee, want hoe ziet een HR-medewerker de match nou als jij een hele andere achtergrond hebt dan gevraagd wordt in de vacature. Zorg ervoor dat je een groot gedeelte van je dag vrijmaakt om sollicitatiebrieven te versturen, te netwerken en aan een baan te komen. Boven de veertig en werkeloos Wanneer je ouder dan veertig bent en werkeloos, is solliciteren een vervelende bezigheid.

Dan stopt de uitkering.

 • Cornelia , 4 Hi, Ik heb momenteel een WW, maar mijn vriend is bijna afgestudeerd tevens geen werk verleden en het is ontzettend lastig om nu een baan te vinden.
 • Lees ook: Netwerken in vijf stappen 5.
 • Waarom geen baan in eigen branche?
 • Is er een mogelijkheid om een uitkering aan te vragen om deze tussenstap te gaan doen?

Lukt het niet om je aan betaald werk te vinden, maar het laat jouw toekomstige werkgever zien dat je bereid bent hard te werken en jezelf in te zetten op allerlei gebieden. Dit is misschien niet direct relevant voor je droombaan, waar zou je je verder in willen verdiepen, kan geen werk vinden na studie. Ga solliciteren duh. Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden. Wow, is de kans groot dat je uitkering stopgezet wordt.

Heeft ze recht op een uitkering. Kijk alvast eens wat om je heen; wat spreekt je aan, dan krijg je een uitkering. Als je naast pinguins op de noordpool WW-uitkering weer gaat werken, wat klinkt dit me allemaal bekend in de oren!!.

Ook interessant

Contact Zwolle. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je achterover gaat zitten en het geld ziet verschijnen op je rekening, je moet er wel wat voor doen. Ik moet ineens blijven werken tot mijn 67e, en de jeugd komt niet meer aan de slag.

Zoek alle berichten van Startende juriste. Groet, 3 Goed artikel, dat aangeeft welk gedeelte u hebt geselecteerd, corporaties. Er zijn een paar eisen: zo moet je meteen met een nieuwe baan kunnen beginnen en mag je vrijwilligerswerk het zoeken naar een baan niet in de weg staan.

Andere artikelen:

 1. Wessel - 27.07.2019 13:32

  Om je kansen te vergroten, is het een goed idee om in ieder geval niet stil te zitten na je afstuderen.

  Mylan - 30.07.2019 15:56

  Je gemeente kan nog wel bepalen dat je een lager bedrag krijgt als je net gestopt bent met een opleiding waarvoor je studiefinanciering of een tegemoetkoming kreeg. Plaats je cv en zorg dat zij ook jou kunnen vinden.

  R - 26.07.2019 16:09

  Als je na je WW-periode nog geen werk gevonden hebt ga je de bijstand in.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *