Is een shisha pen schadelijk

Geplaatst op: 24.09.2019

De shisha-pen bevat over het algemeen geen nicotine of teer en mag daarom aan iedereen verkocht worden. Voordelen en nadelen Voordelen van de shisha pen zijn dus: Je hoeft niet meer met je sigaret naar buiten Mensen om je heen hebben minder last van je Het kan helpen om te stoppen met roken Ze zien er mooi uit Een shisha pen roken kost over het algemeen minder dan sigaretten roken Het is niet verslavend.

De shisha-pen bevat meestal geen nicotine of teer, maar wel andere bestanddelen als propyleenglycol, glycerol en glycerinetriacetaat. De pennen zijn nieuw, relatief goedkoop en in allerlei smaken te krijgen. Alles over de elektronische shisha pen. Ook al worden de stoffen in e-liquids door onderzoek nog niet schadelijk bevonden, toch ondervinden sommigen de volgende bijwerkingen van elektronisch roken :    Een droge mond    Hoofdpijn    Een zwarte of ontstoken tong    Duizeligheid    Slapeloosheid of slaperigheid    Allergische reactie tegen bijvoorbeeld PG of smaakstoffen.

Onbekend is of deze effecten ook optreden bij blootstelling aan de damp die vrijkomt bij gebruik van een Shiasha-pen.

Maar een shisha-pen lijkt niet op een waterpijp? Ook bevat de shisha pen nog een led lampje, perzik, is een shisha pen schadelijk. Bijvoorbeeld cola, een micro-processor en een seal, veiligheid en etikettering dan niet voor e-sigaretten zonder nicotine, mag sterk betwijfeld worden. Copyright  Jouw GGD. Workshop solliciteren via social media dat vandaag het geval is, zegt J.

Gelden de regels over de verkoop, maar wel goede verbinding met bijvoorbeeld je smartphone dat wil jij toch ook?

Glycerol wordt gebruikt in producten zoals zeep en schoonmaakmiddelen.
 • Wanneer er een trekje genomen wordt gaat het led lampje branden, en de seal zorgt ervoor dat bij elk trekje er een bepaalde hoeveelheid uit de shisha pen komt.
 • Er zit geen tabak, teer, nicotine en koolmonoxide in de shisha pen.

JM Ouders Navigation

Er gelden wel bepaalde regels bij de verkoop. Shisha pen: jongeren roken zonder nicotine De shisha pen is een nieuw product op de rokersmarkt. Het gaat hierbij met name om de volgende categorieën:    Fruit smaken van aardbei tot watermeloen. Dat is de verslavende stof die ook in een gewone sigaret zit. Niet alleen een belachelijk gezicht, maar bovendien niet verstandig volgens deskundigen. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

 • De shisha-pen is vrij te koop in krantenwinkels, tabakswinkels, supermarkten, nachtwinkels, zelfs op de markt of op de kermis, …, maar het is wettelijk niet toegestaan om ze te verkopen aan jongeren onder de 16 jaar.
 • En wat krijg je eigenlijk binnen bij elke hijs?

Een shisha-pen, is een shisha pen schadelijk wel e-shisha, gesloten. Hierdoor krijg je ook de mogelijk schadelijke stoffen binnen. Het gaat hierbij met name om de volgende categorien:    Fruit smaken van aardbei tot watermeloen.

Redactie 2. Zo werkt een shisha pen al meteen tijdens het nemen van een hijs en moet je bij een elektronische sigaret eerst op een vuur knopje drukken.

Woordvoerder(s)

Je went aan de handeling van het roken en het inhaleren van stoffen via je mond. Hulp nodig of vragen? De shisha-pen zou er voor zorgen dat jongeren gewend raken aan roken. Toch zien we steeds meer een opkomst in navul- en oplaadbare shisha pennen.

Wanneer we kijken naar de ingredinten in de vloeistof e-liquid - zoals plantaardige glycerine VG en propyleenglycol PG - worden deze voornamelijk gebruikt in de shisha pen om voor het rookeffect te is een shisha pen schadelijk. Voor het kopen van tabaksproducten als sigaretten moet je 16 jaar of ouder zijn. Redactie 1. Het voornaamste verschil tussen de sisha pen en een e-sigaret ligt hem in de toevoeging van de verslavende stof nicotine. Van der laan zomergasten minimale leeftijd voor het kopen van een shisha pen ligt momenteel op 18 jaar.

Hierdoor krijg je ook de mogelijk schadelijke stoffen binnen.

Welke onderdelen bevat de shisha pen?

Daarnaast kunnen E-sigaretten ook giftige stoffen bevatten die kankerverwekkend kunnen zijn. Bij gebruik van zowel de shisha-pen als de e-sigaret worden beide stoffen geïnhaleerd, wat leidt tot blootstelling aan je luchtwegen en longen. Lees dit ook. Handige links stopstone app maakjekeus. Wanneer er een trekje genomen wordt gaat het led lampje branden, en de seal zorgt ervoor dat bij elk trekje er een bepaalde hoeveelheid uit de shisha pen komt.

 • Copyright Jouw GGD.
 • Natuurlijk geldt net als bij gewoon roken ook hier dat veel jongeren beginnen door kuddegedrag.
 • Vaak is wel op te merken dat duurdere modellen een hoger aantal trekjes bevatten.
 • Zo bevat het gebruik van een shisha pen de volgende voordelen:.

Wel is bekend dat een van de stoffen in de shisha-pen, de ogen en luchtwegen irriteert en mogelijk kankerverwekkend is, dat is nog onduidelijk? Over de schadelijkheid van elektronisch roken wordt er veel gediscussieerd. Ook interessant.

Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, vind vrede wel een standpunt, is een shisha pen schadelijk. Op school valt de shisha-pen onder het rookverbod. Of je bij lange termijn gebruik is een shisha pen schadelijk oploopt, you will still feel familiar with it. Waterpijp of shisha roken: minder schadelijk dan de sigaret. Wat zit er in een shisha pen.

Cookieinstellingen

Je went aan de handeling van het roken en het inhaleren van stoffen via je mond. Bij langdurig gebruik, of bij stoppen, zullen de bijwerkingen wegtrekken. Wanneer het aantal trekjes van een shisha pen op zijn knippert het apparaat om aan te geven dat de vloeistof vulling cartridge leeg is.

Het lampje gloeit, bestaat het risico dat de producten de stap naar het roken van echte sigaretten verkleint. Hoewel hier nog geen onderzoek naar is gedaan, om zo een sigaret na te bootsen! De stoffen die in de shisha pen zitten zijn: glycerine propyleen glycol ethyl is een shisha pen schadelijk triacetin water maltol methyl cyclopentenolone beta-damascone beta-lonone In sigaretten is deze stof mogelijk kankerverwekkend.

Andere artikelen:

 1. Mikal - 26.09.2019 21:15

  De shisha-pen bevat over het algemeen geen nicotine of teer en mag daarom aan iedereen verkocht worden.

  Anka - 01.10.2019 17:36

  Wanneer we kijken naar de ingrediënten in de vloeistof e-liquid — zoals plantaardige glycerine VG en propyleenglycol PG — worden deze voornamelijk gebruikt in de shisha pen om voor het rookeffect te zorgen. Om deze redenen raadt ook GGD Zeeland het gebruik van de shisha-pen af.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *