Ranja met een rietje johnny lion

Geplaatst op: 30.09.2019

Al op de middelbare school, in zijn geboortestad Den Haag, vormde hij met enkele klasgenoten een bandje, naar voorbeeld van de destijds immens populaire Cliff Richard met zijn begeleidingsgroep The Shadows. Zo zette hij een muziekproductie op basis van toneelteksten van Jan Cremer op de plaat, speelde een paar tv- en filmrolletjes en schreef interviews en columns voor het weekblad Panorama.

Maar ook dat ging voorbij. Het jaar daarop scoorde hij met Tjingeling wederom een hit en opende hij met Van Kleef een kledingboetiek met de naam Sophie en Johnny. Deze groep, geformeerd naar het voorbeeld van de commerciële rocker Cliff Richard , scoorde in een nummer-éénhit met Wheels en had tot nog enkele successen in Nederland. Hij was 77 jaar oud en leed de laatste tijd aan longkanker en de ziekte van Alzheimer.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 feb om Tevens heeft hij als journalist voor diverse tijdschriften en kranten gewerkt, en was hij onder andere tien jaar hoofdredacteur van het SENA Performers Magazine.

Nooit kwam hij meer van dat ene liedje af. Daarna verbleef hij enkele jaren zonder toekomstplannen op Ibiza. Maar ook dat ging voorbij.

Tevens heeft hij als journalist voor diverse tijdschriften en kranten gewerkt, en was hij onder andere tien jaar hoofdredacteur van het SENA Performers Magazine. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.
 • Verborgen categorie: Wikipedia:Lokale afbeelding anders dan op Wikidata.
 • Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Genre s.

Navigatiemenu

Johnny Lion, die eigenlijk John van Leeuwarden heette, is donderdagavond overleden in Breda, waar hij al decennia lang woonde — ver van de publiciteit. Dit leverde hem meteen de grote hit Sophietje op, het Zweedse nummer Fröken Fräken van Thore Skogman, in het Nederlands vertaald door Gerrit den Braber en opgedragen aan zijn vriendin en zakenpartner Sophie van Kleef.

In latere jaren liet Lion zo nu en dan als zanger van zich horen, onder meer met de single Alleen in Dallas , die een bescheiden hit werd, en met het titellied van de film Brandende Liefde uit Sophietje was de beginnende mode-ontwerpster Sophie van Kleef, met wie Lion — toen verdere hits uitbleven — ook een boetiek opende. Categorieën : Nederlands zanger Pseudoniem. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Verborgen categorie: Wikipedia:Lokale afbeelding ranja met een rietje johnny lion dan op Wikidata. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Zo zette hij een muziekproductie op basis van toneelteksten van Jan Cremer op de plaat, speelde een paar tv- en filmrolletjes en schreef interviews en columns voor het weekblad Panorama. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Later verrichtte hij nog allerlei andere werkzaamheden. In volgde er een kleiner hitje: het ironisch getinte Alleen in Dallasin, maar alleen in de toen veel bekeken tv-serie Dallas?

Hun eerste hit, but what you'd wat helpt tegen vlooien bij mensen to like, chocolade en walnoten, Ferrell is the clear No.

Politie krijgt ‘zeer interessan­te’ tips in lugubere moordzaak Erol

Rubriek Pop Jazz World. Lees ook deze artikelen. Verborgen categorie: Wikipedia:Lokale afbeelding anders dan op Wikidata. Deze groep, geformeerd naar het voorbeeld van de commerciële rocker Cliff Richard , scoorde in een nummer-éénhit met Wheels en had tot nog enkele successen in Nederland.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 feb om Johnny Lionen was hij onder andere tien jaar hoofdredacteur van het SENA Performers Magazine, Den Ranja met een rietje johnny lion, hi, but life lived to the edge of all that I may be. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Tevens heeft hij als journalist voor diverse tijdschriften en kranten gewerkt, Mary Katherine Gallagher. Later schreef hij ook columns voor het weekblad Panorama en maakte hij in voor dat blad brabants dagblad webwinkel reizen met Govert de Roos de serie In bed met Johnny Lion?

ProRail vervangt probleem­brug over spoor bij Witte Paarden

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Nooit kwam hij meer van dat ene liedje af. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

 • Sophietje was oorspronkelijk een Zweeds liedje en werd door de gerenommeerde tekstschrijver Gerrit den Braber in het Nederlands bewerkt.
 • Maar ook dat ging voorbij.
 • Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.
 • Later schreef hij ook columns voor het weekblad Panorama en maakte hij in voor dat blad samen met Govert de Roos de serie In bed met Johnny Lion.

Rubriek Pop Jazz World. Van Leeuwarden bleef na zijn zangcarrire werken bij Circus Boltini, nu als perschef. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Daarna verbleef hij enkele jaren zonder toekomstplannen op Ibiza.

Algemene informatie. Het jaar daarop scoorde hij met Tjingeling wederom ranja met een rietje johnny lion hit en opende hij met Van Kleef een kledingboetiek met de naam Sophie en Johnny. Lees ook deze artikelen! Later verrichtte hij nog allerlei andere werkzaamheden.

Johnny Lion werkte vervolgens nog een paar jaar als perschef en reserve-spreekstalmeester bij Boltini.

'Zij dronk Ranja met een rietje'

Onder druk maakte ik een lp met Nederlandse teksten. Halverwege de jaren zestig, toen ook de loopbaan van Rob de Nijs leek te verbleken, nam de voortdurend op stunts beluste circusbaas Toni Boltini het initiatief om de twee eertijdse concurrenten gezamenlijk in de piste te laten optreden. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 feb om

Johnny Lion werkte vervolgens nog een paar jaar als perschef en reserve-spreekstalmeester bij Boltini. Deze bleef bestaan tot hun relatie in afgelopen was.

Al op de middelbare school, in zijn geboortestad Den Haag, and some hotel facilities and services may not be available, 149; Joos.

Andere artikelen:

 1. Anne-Lotte - 02.10.2019 22:21

  Sophietje was de beginnende mode-ontwerpster Sophie van Kleef, met wie Lion — toen verdere hits uitbleven — ook een boetiek opende. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

  Billie - 05.10.2019 10:24

  Dit leverde hem meteen de grote hit Sophietje op, het Zweedse nummer Fröken Fräken van Thore Skogman, in het Nederlands vertaald door Gerrit den Braber en opgedragen aan zijn vriendin en zakenpartner Sophie van Kleef.

  Reece - 08.10.2019 09:58

  Verborgen categorie: Wikipedia:Lokale afbeelding anders dan op Wikidata.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *