Herkeuring wia tot welke leeftijd

Geplaatst op: 11.07.2019

Aanvankelijk allemaal volgens de nieuwe regels, maar voor de groep nu dus volgens de oude regels. Ik weet niet wat me over komt.

Kunt u mij aangeven op welke bedrag dit netto uitkomt? Ik krijg echter ook nog gewoon loondoorbetaling voor de ziekteperiode van 2 jaar tot 19 okt. In hoeverre heb ik kans dat dit ook wordt toegekend?

U kunt dat doen met behulp van de vakbond, uw rechtsbijstandsverzekering of een advocaat. Je ontvangt dan een IVA.

Ook de mensen van jaar die nog niet herbeoordeeld waren, zullen te zijner tijd allemaal volgens de oude regels herbeoordeeld worden. Ok, bedankt.

Heb een WGA uitkering, heb inmiddels wel extra toeslagen aangevraagd en toegewezen gekregen. Dit klopt toch niet in verhouding. Dan kun je dit het beste melden aan je pensioenfonds. Bart krijgt dus een uitkering van 2. Meer lezen over de Wajong.

Kaan , 15 Besten, ik heb een wia uitkering aangevraagd en ik kom nu in aanmerking voor wga. Reactie infoteur , Beste Rob Borgsteede, Het netto bijstandsniveau voor een gehuwd echtpaar bedraagt €1.
 • Ontvang je dan niet minder dan het netto minimumloon ofwel het bijstandsniveau voor een echtpaar? Ook heb je mogelijk recht op een uitkering als je jezelf extra hebt verzekerd bij arbeidsongeschiktheid.
 • Ik ga zeker weer in bezwaar maar ik ben bang dat ik allemaal niet meer trek en de uren die ik werk ook niet meer vol hou. Uijl Reactie infoteur , Geachte A.

Op dat moment kijkt UWV of u uw restverdiencapaciteit benut en omzet in inkomen. Het spreekt voor zich dat als het bruto bedrag verandert, dat ook zo zal zijn voor het netto bedrag. Ziet het er naar uit dat iemand niet meer zal herstellen, dan kan een vervroegde aanvraag al gedaan worden vanaf 3 weken ziekte. Wellicht is er nog een aanvulling vanuit de gemeente mogelijk.

Ik schrijf me maar in kan geen kwaad..

 • Een arts zal zijn eigen oordeel vellen en ook u vragen hoe het gaat en hoeveel u nog werkt. Op mijn salarus en ook de wia die stopt?
 • Op de site van UWV staat: wij houden geen rekening met loonsverhogingen die plaatsvinden nadat uw uitkering is ingegaan. Javascript Uitgeschakeld Gedecteerd Javascript staat momenteel uitgeschakeld.

Geplaatst 03 januari - Uijl, Dat zal netto ongeveer euro zijn. En dt kan weer gevolgen hebben voor eventuele premievrije pensioenopbouw vanaf weken het officieel einde van de ziektewet. Hoe kom ik nu aan mijn minimum loon. De hoogte van de…. In leidden extra herbeoordelingen nog tot stijgende uitstroom.

Over ActivaSZ

Dit is 3. Ook je verzekeraar, je werkgever en jijzelf kunnen een herbeoordeling aanvragen. Vincent , 10 Ik krijg €

Als u meer verdiende dan het maximum aan dagloon, wordt van het herkeuring wia tot welke leeftijd uitgegaan. Hulp gevraagd De kosten van deze website leiden tot sluiting ervan, als de oude beoordelingsregels maar toegepast worden.

Hallo Joke Een bekende van mij maakte het volgende mee. Dat kan altijd, nietwaar. Het maandloon wordt berekend aan de hand van het loon dat de werknemer verdiende voordat hij arbeidsongeschikt werd.

En schijnbaar is de regelgeving zo lastig of durf men geen eerlijk antwoord te geven.

Gerelateerde discussies

Indien u niet tijdig bezwaar aantekent, staat het besluit en dus uw restverdiencapaciteit vast en is in rechte niet meer aantastbaar, dit heet de leer van de formele rechtskracht van het besluit. Beste Peter ik zit met het volgende waar wordt die ww opgebaseerd? Hoe kom ik nu aan mijn minimum loon? Reactie infoteur , Beste Vincent, Is uw bedrag ook inclusief vakantiegeld?

Ook slimme geldtips en exclusieve info ontvangen. Met vriendelijke groeten, Zeemeeuw Plaats zelf een reactie, herkeuring wia tot welke leeftijd, U hebt recht op een transitievergoeding bij een ontslag na twee jaar dienstverband.

Met vriendelijke groeten, Zeemeeuw Vincent, perhaps, gaat u ervan uit dat alles bij het oude blijft en dat is pertinent niet het geval? Heb al gebeld met UWV en de belastingdienst maar niemand kan mij verder helpen.

U kunt daartegen beroep aantekenen. Reactie infoteurzonder een merkbare klim, je hoeft niet langer naar de supermarkt in Hendrik-Ido-Ambacht.

Gerelateerde artikelen

Buiten een iets hoger inkomen, wordt ook een deel van de kosten voor je werkgever gecompenseerd. Mijn vriendin van 56 is opgeroepen voor een herkeuring, is al jaren volledig afgekeurd. Er wordt dan gekeken of je pensioenopbouw premievrij door blijft lopen.

U komt hiervoor mogelijk in aanmerking als het gezinsinkomen anders onder het sociaal minimum terecht komt.

Snap dat het niet en en wordt maar als mijn salaris volledig in mindering wordt gebracht op de IVA lijkt mij ook niet terecht want dan heb ik ca. De uitbetaling van de uitkeringen vinden plaats op vastgestelde dagen. Luna24 Ik heb een vraagje!

Andere artikelen:

 1. Dania - 19.07.2019 08:30

  Kandoor legt het uit. Voorwaarden voor verkrijgen IVA -uitkering Om voor een IVA -uitkering in aanmerking te komen, moet de werknemer ten minste aan de onderstaande voorwaarden voldoen: hij werkt in loondienst of ontvangt een WW-uitkering; is jonger dan 65 jaar; kan maximaal nog 20 procent verdienen van wat iemand met dezelfde opleiding en werkervaring kan verdienen in het beroep dat de werknemer uitoefent; hij is gedurende weken arbeidsongeschikt geweest.

  Marjanne - 11.07.2019 19:58

  U krijgt een WGA als u 2 jaar of langer ziek bent en in de toekomst kunt werken.

  Mendel - 17.07.2019 09:02

  U kunt een WIA-uitkering aanvragen indien u door ziekte niet of minder kunt werken. Ook ontvangt mijn nicht die in dezelfde stad woont voor haar vriend een wia en aanvulling van uit de gemeente, maar zij heeft geen sollicitatie plicht.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *