Beste tijd om te reizen naar de filipijnen

Geplaatst op: 30.09.2019

Ontzettend giftig om dag in en dag uit in te ademen maar enige bron van inkomsten. Op reis naar de Filipijnen? Het regenseizoen loopt in de Filipijnen in de meeste delen van juni tot aan oktober.

Naar de beste reistijd Opmerkingen jouw mening? De maand januari is een van de beste maanden om naar de Filippijnen te reizen. Het regenseizoen kent grote regenval en tijdens deze periode is er kans op tyfoons.

Het wereldwijde klimaat is aan het veranderen, ook in de Filipijnen. Wij willen graag een langere tijd weken op een eiland verblijven.

Daarnaast kan het ook per regio heel erg verschillen. Deze super uitgebreide Reisgids neemt je stap voor stap mee op reis door de Filipijnen. Wie veel zon wil en de kans op stormen en typhonen wil vermijden, reist het beste in het droge seizoen naar de Filipijnen. De regen begint toe te nemen in de Filipijnen, beste tijd om te reizen naar de filipijnen.

Maar heb je geen idee welke periode het meest geschikt is. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes. Weer in augustus Augustus is vergelijkbaar met juli met als grote verschil dat het tyfoonseizoen ook begint.

De beste reistijd voor de Filipijnen in het kort weergegeven:

Eenmaal in El Nido kan je een paar dagen bijkomen van het avontuur op de mooie stranden in de omgeving of eventueel nog meer eilandhoppen. De periode rondom kerst is een erg drukke en populaire periode om de Filipijnen te bezoeken. Het regenseizoen betekent beslist niet dat het net als in West-Europa wekenlang achter elkaar regent. Op scholen, gemeentehuizen en dergelijke worden data dus aangeduid met de dag voorop, dan het nummer van de maand gevolgd door het jaar.

Like ons op Facebook.

  • Wat een goede site..! Wanneer je hier boekt, kan je tot 6 dagen van te voren gratis annuleren.
  • Meer artikelen.

Ieder jaar weer vallen er doden door de natuurkrachten? Die vinden het altijd leuk als er mensen langskomen. En de stranden op deze eilanden behoren tot de mooist ter wereld dus dat zou wel goed moeten komen : Fijne reis?

Waarom Reis Expert. In El Nido geniet je s avonds van een adembenemende zonsondergang. Philippine Heritage Trail daagse priv rondreis.

Klimaatdata voor de Filipijnen (Manila)

Het overgrote deel van de stormen raakt nauwelijks land, of scheert langs de noordoostkust richting Taiwan. Met meer dan 7. De reistijd van een binnenlandse vlucht varieert van een halfuur tot een uur. Naar de beste reistijd.

In het noorden en het midden van de archipel heerst een meer tropisch klimaat. Tyfoons komen hier ook minder vaak voor, watervallen stromen harder en de bergen en bossen ogen nog mooier. Lees hier welke gebieden er veilig zijn! Wil je naar de Filipijnen zorg er dan voor dat je wat te doen hebt in het vliegtuig.

Rijstvelden zijn groener, maar probeer er toch rekening mee te houden.

Droge seizoen

Echter doordat het een tropische bestemming is en het wereldklimaat zichtbaar verandert, is het erg moeilijk om hier nog op te bouwen. Hou je niet van regen en niet van extreme hitte? Voor we gaan kijken naar al die toffe bestemmingen en de reisroute, hebben we eerst nog wat tips voor je die van pas kunnen komen bij het samenstellen van een reisroute. Ik ben van plan om midden augustus tot midden september naar de Filipijnen te gaan.

Zoals hierboven vermeld, kennen deze maanden koele en droge dagen. Canyoneering daarentegen is echt een aanrader. Hier lees je wanneer je het beste kunt zonnen, een reis door de Filipijnen is altijd een unieke ervaring vol verrassingen, beste tijd om te reizen naar de filipijnen. Waar je ook heen gaat, tijdens het droge seizoen. De beste reistijd Filipijnen is van november tot en met meikun je altijd contact opnemen met een van onze reisspecialisten.

Remote Islands of Palawan daagse priv rondreis. Copyright C Reis-Expert - Ontdek de wereld. Voor vragen of informatie met betrekking tot de beste reistijd in de Filipijnen, duiken en surfen.

De vliegtijd

In april en mei hebben Filipijnse schoolkinderen vakantie. Maar niet extreem. Reisgroet, Sjoerd Reply. Naar de beste reistijd.

Hou je niet van regen en niet van extreme hitte. Hier schommelt de temperatuur tussen een aangename 21 en 25 graden. Vooral september, oktober en begin november zijn zware maanden qua orkanen.

Andere artikelen:

  1. Yentle - 03.10.2019 07:20

    Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Filipijnen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Dat is omdat de temperaturen koeler zijn dan in de zomermaanden en het minder regent.

    Aimy - 05.10.2019 08:32

    Zij zijn beter bekend met deze omstandigheden en weten hoe ze er het beste mee om kunnen gaan. Andere eilanden zijn perfect voor de avonturiers, natuurliefhebbers en actieve reizigers.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *