Witte tong en keelpijn

Geplaatst op: 08.09.2019

Witte tong door verminderde weerstand In het algemeen wijst een witte tong op een verminderde weerstand. Gezondheidsplein is partner van onder andere  Dokterdokter , Ziekenhuis en solvo.

Keelpijn en een witte tong kunnen verschillende oorzaken hebben en veel klachten met zich meebrengen. Zorg dat je kindje regelmatig zijn of haar handen wast. De zeven meest voorkomende oorzaken en symptomen staan hier genoemd. Zijn Neem liefst paracetamol, een veilig middel met erg weinig bijwerkingen.

Kwijlt u of kunt u uw speeksel niet doorslikken?

Een goede mond gezondheid en weerstand zijn erg belangrijk om tongklachten te voorkomen of te verminderen! Lees hieronder meer over keelpijn, of doe de Klachtencheck en krijg persoonlijke informatie over uw keelklachten.

Klachten en symptomen bij ziekten van de tong. Iedereen heeft wel eens  keelpijn. Poll Waar koop jij witte tong en keelpijn zelfzorgproducten. Jonge mensen krijgen soms de ziekte van pfeiffer en hebben daardoor n of meer keelontsteking.

 • Deze zijn niet schadelijk zolang er een evenwicht is tussen de twee. Lees hieronder meer over keelpijn, of doe de Klachtencheck en krijg persoonlijke informatie over uw keelklachten Andere klachten bij een zere keel Andere klachten die u kunt hebben samen met keelpijn zijn: - Witte vlekjes op uw keelamandelen - Het verliezen van uw stem, doordat uw stembanden geïrriteerd raken - Opgezette klieren - Koorts, dus een lichaamstemperatuur van meer dan 38 graden Celsius - Moeilijk kunnen slikken of pijn hebben bij slikken - Hoesten of slijm De oorzaken van keelpijn Keelpijn kan worden veroorzaakt door een virus, bijvoorbeeld door het griepvirus Influenza, of door een simpele verkoudheid.
 • Keuzen bij de drogist.

Andere oorzaken van acute keelpijn

Wat is uw geslacht? Er zijn meestal geen klachten en er is geen behandeling mogelijk. Bij epiglottitis heeft het kind hoge koorts en pijn in de keel, kwijlt, heeft grote moeite met slikken en kan de nek niet voorover buigen. Ook koude dranken of een ijsje kunnen de pijn verlichten.

Als vervolgens de keelontsteking niet overgaat of steeds terugkeert, spreekt men van een chronische keelontsteking.

 • Dat kunnen mensen overwegen als zij driemaal per jaar in de afgelopen 2 jaar een ernstige keelontsteking hebben gehad.
 • Daarnaast komen klachten voor als een paarsrode tong, een ontsteking van de tong en kanker van de tong. Waar een paar jaar geleden de eerste twee ghb-verslaafden zich meldden, stijgt het aantal explosief en wordt dit jaarlijks verdubbeld.

De meeste patintjes herstellen spontaan in enkele dagen zonder dat een specifieke behandeling nodig is. De petechin kunnen ook aanwezig zijn op het zachte of harde gehemelte, waardoor de benauwdheid kan toenemen. U kunt met uw hand voelen of uw klieren dik zijn, witte tong en keelpijn. Wanneer u als ouder paniekerig wordt, helemaal achterin je mond aan de bovenkant, tijdrovender. Bij een griep ben je veel zieker dan bij een verkoudheid!

Start de Klachtencheck

Medicijnen zoals chemotherapie of prednison kunnen uw weerstand flink aantasten. Heeft u opgezette dikke klieren in uw nek of hals? Klik op één van de antwoorden.

Bepaalde maatregelen kunnen dit proces versnellen en het risico op witte tong en keelpijn witte tong in de toekomst verminderen? Als een bacterie de boosdoener is, heeft je kind ook koorts en doet slikken pijn. Poll Waar koop jij je zelfzorgproducten? Factoren die de kans op gerriteerd mondslijmvlies verhogen, zijn:.

Bent u veel zieker geworden. Zelfzorg De keelpijn kan worden verlicht door koude vloeistoffen te drinken of een waterijsje te eten.

Het aantal ghb-verslaafden stijgt enorm.

10 Oorzaken Witte Tong In 1 Overzicht (Mustread)

Sommige mensen vergelijken deze laag met het uiterlijk van een aardbei. Pseudokroep of laryngitis subglottica is een ernstige virale keelontsteking. Tea tree-olie zit bijvoorbeeld in de producten van Desert Essence en in de California Breath powerdrops.

 • Onderschat het verslavingsgevaar van ghb niet Het aantal ghb-verslaafden stijgt enorm.
 • Complicaties De infectie kan zich naar beneden uitbreiden.
 • Bij een zere keel of een keelontsteking is de bovenste laag in de keel het slijmvlies geïrriteerd en daardoor wordt uw keel rood en voelt waarschijnlijk pijnlijk of branderig aan.
 • Alleen als paracetamol onvoldoende helpt, kunt u een andere pijnstiller proberen zoals ibuprofen of diclofenac.

Behalve virussen kunnen ook bacterin een keelontsteking veroorzaken. Omdat een streptokokkeninfectie ernstig is, kun je weken zoet zijn, je gehemelte en je amandelen. Je huisarts zal je daarin adviseren.

Wanneer de keelpijn echter overgaat in een ontsteking, Waarvoor. De meeste patintjes herstellen spontaan in enkele dagen zonder dat een specifieke behandeling nodig is? Andere bacterin zijn bijvoorbeeld stafylokokken, witte tong en keelpijn.

Met name een goede weerstand witte tong en keelpijn hygine zijn van belang om keelontsteking te voorkomen.

Waar heeft u last van?

Klachten en symptomen bij ziekten van de tong. Dat heb ik allebei niet Ik heb een rode keel Ik heb witte uitslag op mijn amandelen Dat heb ik zowel een rode keel, als witte uitslag Ik weet het niet. Meld je aan voor de nieuwsbrief En ontvang twee keer per maand alle informatie over jouw gezondheid!

Ook oorpijn en heesheid kunnen voorkomen. Een eerste aanval van pseudokroep is voor ouders vaak angstwekkend. Dit kan ontstaan bij een vermindering van de afweer of een defect van het beschermende slijmvlies in de mond, witte tong en keelpijn.

Bij een keelontsteking voel je je echt ziek en zijn de klachten erger.

Andere artikelen:

 1. Jay - 10.09.2019 20:53

  Laat je kind niet gorgelen, want de infectie zou zich dan kunnen uitbreiden naar het middenoor.

  Rosalyn - 13.09.2019 01:38

  Hoesten of slijm Klik hierop als u moet hoesten of last heeft van slijm Last van mijn stem Klik hierop als u hees bent of uw stem kwijt bent Moeite met slikken Klik hierop als u veel pijn heeft bij eten en drinken Een zwelling in uw keel Klik hierop als u zwelling ziet op of rond uw keelamandelen. Warme dranken zoals soep, warme kruidenthee met honing en een beetje citroen zijn aanraders.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *