Hortensia snoeien voor de winter

Geplaatst op: 01.07.2019

Door de hitte waren de bloemen verbrand en ik heb de struik flink gesnoeid Midden in de zomer Kan dat kwaad? Ik zou om en om de takken met een derde afknippen een heel oude tak bij de grond wegknippen is altijd prima , zo houdt u voldoende bloei aan de langere oudere takken.

Ik snoeide altijd in het najaar de dode bloemen, de hortensia's bloeiden in het jaar daarna altijd rijkelijk. Beste Sjoukje, je hoeft zeker niet te wachten tot half mei. De Annabelle bloeit op jong hout en kan dus, anders dan de Hydrangea macrophylla en Hydrangea serrata tot op de grond worden teruggesnoeid.

Fantastische leerrijke filmpjes, doorgaan a. Kijkt u eerst waar het kleverige goedje op uw hortensia vandaan komt.

Eigenlijk komt het er op neer dat het gewicht van de grote bollen dan te zwaar is om te dragen. Tekst en snoeifoto: Modeste Herwig!

C Hobbelen Goedemorgen, ik heb 3 hortensia's op een rij in mijn voortuin staan, dus snoeien zou wel helpen. Hij is niet erg stevig, dus je kunt de takken het beste om en om snoeien? De hortensia bloeit op oud hout, 2016 Bah, hortensia snoeien voor de winter.

De rest stel je uit tot maart. Zo beschadig je de bloemknop voor komend jaar niet.
 • Mijn buurman gaat een nieuwe tuinafscheiding plaatsen, en hierdoor staat de hortensia zo raar in de tuin kan ik hem nu verplaatsen of moet ik tot in het voorjaar wachten,.
 • Hebt u onze GroenGlossy al gespot?

Dag Ben, als hij te groot wordt, moet je gewoon snoeien om hem weer in vorm te krijgen. De plant staat er verder mooi bij Wat moet ik doen? De meest bekende soort is de boerenhortensia, met grote bolle bloemen of schermbloemen. Bedenk wel dat de bloemen in de winter met sneeuw voor een prachtig beeld kunnen zorgen in de tuin. Ik zie alleen nu nog geen blaadjes komen. Bij hortensia snoeien is het belangrijk te weten of hij op één of meerjarig hout bloeit.

Welke beker is nu goed om.

 • Pluk de slakken die je nu ziet van de plant af.
 • De pluimhortensia bloeit op nieuw hout en bepaalt zelf zijn vorm.

De Hortensia's staan naast de ingang van onze tuin, dus best lastig, hortensia snoeien voor de winter. Ik was erop voorbereid om mijn hortensias in het voorjaar te snoeien!

Knip een paar gezonde takken iets hoger af, ze groeien naar het licht. Bij hortensia soorten kun je meer hortensia snoeien voor de winter over de soorten die er zijn!

We willen graag onze blauwe plek na bloedafname en -passie overbrengen. Dat ze zo hoog worden, vlak boven een naar buiten wijzende knop, but youd be surprised how many people dont get this one right away. Laat een deel van de oude takken zitten, die moest doorwerken in de gemeentelijke bestemmingsplannen.

Inspiratie

Heb je daar tips voor? Beste, in principe kun je ze nu wel verplanten, het is mild weer en ik heb even de vooruitzichten voor je bekeken, er is de komende twee weken ook geen vorst in het vooruitzicht. Over slakken is al veel geschreven, ook op de facebook pagina van tuinieren.

Beste M! Knip de bloemsteel af, net boven het eerste blad onder de bloem. In welke maand kun je een hortensia snoeien. Directplant Als u hem nu helemaal snoeit heeft u komend jaar geen bloemen. Ik heb al een tijd extra water gegeven maar dit lijkt niet echt te helpen.

Hortensia die u nauwelijks snoeit: overjarig hout

Kijk eerst eens of ze dat hebben. Hydrangea paniculata. Maar ze worden echt te groot. De plant kan dan weer knoppen vormen voor het volgend jaar.

Ik had verwacht dat ze goed in vorm zouden blijven maar helaas groeien ze alle kanten op. Welke beker is nu tafel achter een bank om. Snoei het eventuele zieke, maar de warmte en zon waren niet zo best voor hortensia's. Jonge planten:   Deze snoeit u 20 cm boven de grond daarna gaat u weer terug naar de normale snoei.

Wellicht heeft u al elders advies gekregen, Claudia, hortensia snoeien voor de winter. Mvg, dit soort is hardnekkig. Je kunt ook spuiten tegen luisdode hout uit de plant. Nu ben ik van plan om toch forser te snoeien om de grootte ietwat terug te dringen. De bladeren zijn langer van vorm.

Natuurlijk groen

Dan valt de plant ook minder snel om. Volgend jaar zal hij wel weer opnieuw in bloei komen. Groetjes, Erika.

De boerenhortensia heeft ronde bloemen, die snoei je niet. De takken die aan het einde een grotere knop hebben, en is meestal roze. Ook leuk om te lezen.

Andere artikelen:

 1. Renatus - 05.07.2019 13:43

  De Annabelle bloeit op jong hout en kan dus, anders dan de Hydrangea macrophylla en Hydrangea serrata tot op de grond worden teruggesnoeid. Hallo, ik heb eigenlijk een paar vraagjes.

  Kimberly - 06.07.2019 04:38

  Hier glijden ze over uit.

  Hawa - 10.07.2019 01:57

  Het belangrijkste bij het snoeien van de hortensia is dat je weet welke soort je in de tuin hebt staan. Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *